English version English
Analog Artists Ltd.
Magunkról

Filmstúdió

Filmakadémia

Hírek

Kapcsolat
 
MagunkrólKépzéseinkKapcsolatPályázatok
Pályázatok

Pályázat egészestés mozifilm írására
Határidő: 2006. április 10. 
Minden pályázónak köszönjük, hogy írását, írásait beküldte pályázatunkra. A 60db filmötlet és a 20 db treatment értékelése megtörtént.
Mindkét kategóriában sikerült egy-egy olyan pályamunkát találni, amely eredeti és különösen érdekes ötletből indult ki, és így kiérdemelte az iskola és a stúdió munkatársainak osztatlan és egyöntetű szavazatát.
A filmötlet kategória győztese:
Puszi és pá / szerző: Baráth Katalin
A treatment kategória győztese:
Nős-tények / szerző: Pálfy László
 
A győztes pályaművek íróival felvettük a kapcsolatot.
A személyes találkozások alkalmával kiderült a győztesekről, hogy mindketten tanultak klasszikus dramaturgiát, forgatókönyvírást. Így a pályázatról elmondhatjuk, hogy szakmai szempontból is sikeres volt.
 
Az ötlet kategóriában Pfeffer Norbert: Az út túloldalán című munkája, míg a treatmentek közül Vojacsek Zsuzsa cím nélküli filmterve érdemel említést, elsősorban erős drámaiságuk miatt.
 
Külön kiemelnénk egyik legfiatalabb volt hallgatónk, Molnár Richárd: Szerelemterápia c. pályázatát.
Bár más filmötlet jobban tetszett a zsűrinek, mégis az ő treatmentje volt az, amely a kiírás minden pontjának tételesen megfelelt, és az övé volt az egyetlen, amely ezáltal szakmailag is a legerősebbnek bizonyult.
Tökéletesen mutatta fel a romantikus zsáner szerelmes párját, akik számukra idegen környezetbe kerülnek, a köztük lévő, drámailag szükséges szerelmi akadályt, ügyesen szorította őket egymás mellé, remekül adta meg hősei múltját, a zsánernek megfelelően mesélte el a történetüket, vizuálisan, cselekményesen, sok humorral.
A történet kevés, erőteljes filmes helyszínt használ, amely mind sajátos légkörrel bír. A filmterv nem sablonos, nem már korábban látott film klónja. Kevés szereplővel egy legyártható történetet mutat meg, egyszerűen, jól követhetően, igényesen kivitelezve.
A valóban filmre való sztoriban markáns karakterű, cselekedeteik által bemutatott hősei egyre nagyobb bajba keverednek, de a fordulatokban gazdag mese azért egy romantikus vígjáték kívánalmainak megfelelően végződik. Copyright © 2002-2012 Analog Artists Ltd. · Minden jog fenntartva. · All rights reserved.